08 juli 2006

een zanderig dagje

We werden bij binnenkomst begroet door een fladderende vriend, al fladderde hij/zij niet meer zo fanatiek. Had zich waarschijnlijk ingesloten tijdens de werkzaamheden gisteren (of het ligt aan het ontbreken van een deel van de vogelschroten...). Gelukkig konden we het makkelijk vangen en buiten weer vrijlaten (het beestje heeft wel een halfuur op het gras zitten bijkomen.

Vandaag hebben we de oprit aangepakt. De nutsbedrijven zijn gisteren geweest, nu hoeft er niet veel meer gegraven worden op dat traject. Matthias, Rian en Eline waren van de partij. Evelien en Lorens waren er ook bij!

Vooraf moest de oprit nog een beetje worden uitgegraven en aangetrild. Ook zijn er op vakkundige wijze trottoirbanden langs de erfscheiding geplaatst (deze dienen om het gras bij de buren groen(er) te houden). Om 13.00 uur kwam keurig op tijd de zandwagen met 12 kuub zand (de teller staat dus nu op 87kuub). Eerst maar eens kijken hoever we hiermee komen, er kan later altijd nog meer bij.

Met behulp van de graafmachine gaat het redelijk vlot om het zand te verspreiden. Rond 4 uur was het alweer redelijk vlak. Opnieuw aantrillen en klaar is klara! Daarna mochten de jongens nog even op veilige afstand van het huis met de graafmachine spelen.

Eline heeft weer een paar kozijnen geverfd. Stukje bij beetje vordert ook dat gedeelte.