04 mei 2006

vakantie!

De afgelopen week was het meivakantie. De hele week aan de bak dus en vanaf donderdag zijn de kids elders onderdak zodat we de handen helemaal vrij hebben.

Stefan heeft de hele week meegeholpen. Groots! (natuurlijk ook vanwege het vooruitzicht dat er weer met de graafmachine gewerkt kon worden). Maandag en dinsdag stond helemaal in het teken van... Ytong! Toen bleek dat we nog te kort hadden ook. En ik dacht echt aan het begin dat ik drie pallets te veel had besteld. Hoe een mens zich kan vergissen.

Woensdag waren ook Vincent en Dik erbij, en verder (oma) Riet, Eline en de drie boys. Lorens heeft tenminste nog ontzag voor zijn vader en heeft gebiologeerd staan kijken hoe het werk vorderde. Een byzondere dag, want die laatste ytong-hoekjes zijn afgemaakt.
Verder ging nog een boom tegen de vlakte en is binnen een begin gemaakt met het inrollen van de isolatie in de plafonds. Eline heeft het eerste kozijn geschilderd en Riet, die het met de rug tobt, heeft op de kids gelet en pur gesneden.

Donderdag hebben we dan eindelijk de graafmachine weer opgehaald bij Heetebrij. Stefan heeft zich vervolgens helemaal uitgeleefd op twee forse boomstronken, en daarna hebben we voor de verandering nog maar weer eens wat laurierstruiken omgezaagd en uitgegraven. Krijgen we rechts ook nog anderhalve meter tuin erbij. Eline is verdergegaan met schilderen, maar dat gaat nog niet zo snel. Oh ja, de dakpannen zijn ook eindelijk klaar. Weer een gedenkwaardig moment.