06 mei 2006

Houtsnippers te koop

Vrijdag en vandaag stond in het teken van houtsnippers: met een gehuurde houtversnipperaar (alias 'de Hakselaar') hebben we alle bomen (5) en laurierstruiken (100?) die het afgelopen jaar zijn omgezaagd vermalen tot een grote bult houtsnippers. Dat ruimt behoorlijk op.

Het was wel een hele toer om dat ding achter het huis te krijgen. De opzet was helemaal achterin de tuin. Daartoe hadden wij gisteren al met de volvo de caravan verplaatst. Dat ging maar nét.
Toen ik echter hoorde dat de hakselaar 'ongeveer een ton' weegt (meer dan de caravan) kreeg ik het al benauwd. Halverwege de tuin kwam ik dan ook niet verder met mijn bolide. Met de graafmachine hebben we het ding dan maar een beetje goed gezet en vervolgens alle takken weer van achter naar voren gesleept. Rond vieren ging de laatste stronk door de machine en kon het apparaat tijdig retour naar '123 machineverhuur'.

Maar nu zitten we wel met een heeeeeeeleboel houtsnippers. Hans heeft al 2 aanhangers meegenomen en we hebben inmiddels 6 big-bags gevuld. De bult die er nog ligt is in de aanbieding. Het is erg decoratief voor in de tuin, met gratis laurierdroplucht. Wie biedt?