11 februari 2006

Große Marter

Het lijkt voor mijzelf wel of ik weken van dit blog ben weggeweest, maar het is feitelijk niet langer dan anders. Het grote verschil was echter wel het NorgConsort: een driedaagse onderdompeling met veel 16e en 17e eeuwse muziek. Heerlijk!

Nog nagenietend van al dat mooie muziekale moest er vandaag toch ook weer wat aan de verbouwing worden gedaan. Samen met Martin, Jordi en Hylke ben ik met de voorbereidende werkzaamheden van de betonvloer bezig geweest: Eerst de riolering afgemaakt (dat gaat een stuk sneller als je de juiste onderdelen hebt... gelukkig had overbuurman Adrie nog een metertje buis achter in zijn tuin liggen).. Vervolgens plastic op de grond, dan isolatiemateriaal (of was het nou andersom?) en tenslotte matten wapeningsstaal op kapotgeslagen stoeptegels.

Op dat moment moest ik weer aan het NorgConsort denken. Een greep uit de toepasselijke teksten die we zongen: 'Große Marter' 'Laboravi in gemitu meo' en 'Misere mei'. Maar uiteindelijk is het vloergedeelte wel afgekomen. Maandag wordt het beton gestort. En nu maar hopen dat ik de riolering op de juiste wijze en op de juiste plaats heb aangelegd...