16 december 2005

Poeren en water


Nou, we zijn begonnen hoor! En dan bedoel ik: de jongens van Heetebrij. Gisteren hebben ze diverse gaten uitgegraven en vandaag zijn de poeren gemaakt. Eerst moest de bekisting en de wapening worden geplaatst en vervolgens om half twee het beton erin. Tenslotte nog een paar staven met draadeinde, daar komen straks de stalen spanten op.

Stefan en ik deden wat hand en spandiensten en hebben onder andere de deel maar eens netjes opgeruimd. Anders kun je niet fatsoenlijk gasten ontvangen toch?

Om twee uur verschenen ook geheel onverwacht twee lieden voor het verplaatsen van de waterleiding. Gelukkig was het betonstorten bijna klaar, zodat de heren er goed bijkonden. Met het meegebrachte materiaal voor de geul maakten ze meteen de gaten rond de poeren dicht en na afloop alles weer mooi vlak.
Maar voor het water kon worden omgeleid moest eerst de druk eraf. De afsluiter voor ons huis weigerde dienst. Ook de later opgetrommelde collega's van de WMD kregen de afsluiter niet dicht. Toen moest de hele straat van het water af. Maar ook dat ging lastig, zodat de omleiding onder geringe waterdruk moest worden aangelegd.

PS. Ook een digitale camera kan slecht tegen water. Vandaar die psychedelische foto's