21 juli 2006

stuckwerkvoorbereiding

Ik weet niet of het als officieel werkwoord in de dikke Van Dale voorkomt, maar dat het serieus veel werk is, dat stuckwerkvoorbereiden, dat is zeker!

Morgen komen de stuckadoors en dan moet alles wat in de muur zit klaar zijn en moeten bepaalde delen uberhaupt nog afgewerkt worden. Een mooi klusje voor Peter en André: met uiterste preciezie (let op de waterpas...) en creativiteit worden de wanden mooi tot de dakplaat doorgetrokken. Bekijk de before en after foto maar eens:

Rian en Matthias waren ook weer van de partij. Zij hebben het ondankbare karwij van electradraden trekken gedaan: je hebt het wel nodig, maar je ziet er later weinig van. Wel blijven opletten overigens, voor je het weet wordt blauw en bruin door elkaar gehaald en krijg ik de schuld. Na enig diskussieren met elkaar zijn we er uit: bruin is fase ('aanvoer') en blauw is nul ('afvoer'). Tussen een schakelaar en een lichtpunt vervangt zwart de bruine draad. Simpel toch?

Andre had ook nog iets heel knieftigs bij zich: vier beugels voor de bar. Deze worden over het halfhoge ytong muurtje geschoven en bevestigd. Ze verdelen de moment-krachten (?) beter over de blokken waardoor het geheel veel steviger is. Met zeer uitbundig veel dank aan de zwager van André die zijn eigen staalbedrijf toch enkele uren de rug toe heeft moeten keren om hoogstpersoonlijk dit ijzer in elkaar te lassen, boren, menieen en dergelijke. Het resultaat mag er wederom wezen.