01 april 2006

Veel te laat!

Zaterdag waren Eline, Remon en Joran mee. Onverwachts kwam Hielke ook aangerend en kon nog net op tijd instappen. 's middags kwamen ook Arjan en Harm-Peter helpen. Veel volk dus, en dan schiet het al aardig op.

Een ploegje heeft het eerst binnen een beetje opgekuisd (want bouwvakkers zijn van nature geen goede opruimers...). Onderwijl legde ik de laatste hand aan de binnen-brandmuur. Met een paar ankers in de plafondbalken moet het wel goed vast zitten.

's middags kon iedereen het dak op! Want het achterste wolfsdeel moest nog volgelegd worden. Weer veel slijpen en boren, veel stof in de kleren, haren, neus enz. Toch is al het slijpwerk afgekomen en de bovenste rij pannen onder het uilebordraampje zit ook mooi onder het lood.

En toen was het opeens half zes. Het zonnetje scheen nog lekker, maar dat het al zo laat was had eigenlijk niemand door. Voordat we weg konden moest er eerst nog een laag (de tiende) op de carport gemetseld worden (na hertelling door Hielke bleek dat het nét moest kunnen). Tegen de klok in metselen kan ik iedereen zeker afraden. Dan is ook de specie nog op en moet je snel een emmertje met de hand bijmaken, daarna de boel nog uitkrabben en plastikjes om de muurplaatankers binden... Pffff!

Uiteindelijk reden we pas om halfacht richting: de McDonalds! Eind goed, al goed.