22 april 2006

een week later

Met daarin 4 volle werkdagen en 2 avonden. Er is weer een hoop gedaan, als is de verandering per week niet meer zo duidelijk te zien als toen er nog 2 bouvakkers bezig waren. Alhoewel:

Vorige week zaterdag hebben we de boel vooral een beetje opgeruimd en hier en daar wat blokken gelijmd en een palet blokken naar binnen geslouwd (1 van 3), Je wordt dat ytong ook een keer beu. Harold Hofsing, van "Hofsing Technische Dienstverlening" (HTD) kwam wat materiaal voor electra en water brengen.
2e paasdag heb ik zeer solitair met de graafmachine de tuin omgeploegd.

Woensdagmiddag zijn de goten afgemaakt. Aarnout Bastiaan drukte me als eerste een kaartje in de hand. Kon ik dat op het blog meteen evenrechtzetten. Bij deze: de naam is "FA. A Bastiaan, technische installaties". Kwamen we ook nog 4 gootbeugels te kort! Gelukkig was Harold bereid deze speciaal op te halen uit zwolle, maar of hij er echt blij mee was ("heeft 'ie die beugels er nou nog niet op zitten?"). 's avonds kwam Hans nog een paar uur helpen, en met z'n tweeen schiet het ytongen wel veel sneller op.

Vrijdag was een leker drukke dag. Stefan en Wabe waren weer van de partij. De aannemer zou 's morgens de graafmachine weer ophalen en dus hebben we snel nog een rij laurier-stronken iot de grond gehaald met dat ding. Ook vriend Hans uit Doorn kwam met zijn hele gezin, en met taart! Eline kwam met schoteltjes, extra koffie en Lorens, en zo was het ons eerste gezellige-buitenkoffiemoment-bij-fatsoenlijk-weer-in-onze-achtertuin van dit jaar. Toen de dames met de kids weg waren konden we weer aan het werk. Er zijn nog wat plafondbalken geplaatst, een boom omgezaagd en ja hoor: er is ook nog ytong gelijmd. Een vruchtbare dag.

Zaterdag moest er wat uitgeblazen worden. Even een rustig dagje tussendoor. Joran en ik weten wel hoe dat moet. Joran is vooral druk geweest in zijn 'hut', terwijl ik nog wat kleine stukjes ytong heb gelijmd en de eerste drie bussen purschuim heb aangebracht. zit het meteen wat steviger allemaal.