17 januari 2006

bagger

Twee uur in de middag, de aannemer belt: of ik even het grondwerk wil doen, dan kunnen de bouwvakkers morgen verder met metselen.
Ach, maakt je dat ook eens mee. 's Avonds werken is ook best leuk. Er stond een flinke bouwlamp en er zat ook een lamp op de graafmachine. Als die machine nou maar niet zoveel kuren vertoonde. Hij slaat telkens af. Luchtfilter is schoongemaakt, diesel bijgevuld, en nog was het niet helemaal OK.

De vorst zat nog in de grond (de eerste 1o cm) zodat al het water er niet doorheen kon. Resultaat: een grote glibberige baggerzooi. En met een spa kom je er ook niet doorheen. Gelukkig deed de tweede helft van de avond de graafmachine het wel.
Oeps, ook nog een stukje muur aangetikt. Dit keer een nieuwe muur... moet voor een deel overnieuw. Gelukkig gaat het maar om een paar blokken, maar leuk is anders.

Verder is het lekker opgeschoten, ondanks de vorst van gisteren. De gevelstenen zijn ook gearriveerd. Het verband wordt uiteindelijk toch wildverband. Ik ben benieuwd hoe dat er straks uit gaat zien.