03 december 2005

Het dak eraf! (2)

Vandaag met goede moed verder gegaan met het riet en de resterende pannen. Dit keer zijn Niek, Kees, Dik en Rian van de partij.
Het was behoorlijk aanpoten. Dat riet laat zich niet gemakkelijk verwijderen. Kees heeft de meeste ervaring met riet, dus die trok het voortouw. Met een lange ladder, en de voetjes op de sporen ging het best aardig.

Van hard werken krijg je flink trek. Dat had Eline al voorspeld, en dus kwam zij met soep en broodjes. Remon, Joran en Evelien mochten ook mee en deden goed dienst als rietaanstamper.

Je moet wel op je spullen letten als je riet in de container gooit. Doe je dat niet, dan raak je je bril kwijt voordat je er erg in hebt. En als daar dan ook nog even tijd tussen zit, dan is de bril inmiddels onvindbaar. Nou was ik toch al toe aan een nieuwe, maar zonder bril begin je niet veel. Gelukkig heb ik nog een zonnebril-op-sterkte, lekker handig in de winter...

Na een lange dag is nog niet al het riet er af, nog ongeveer een kwart te gaan. Volgende week maar een extra dagje vrijnemen ofzo. En overleggen met de aannemer over de planning.